Hotel Brandan har fået den grønne nøgle

Hotel Brandan er det første færøske hotel og konferencested, som er certificeret med Green Key.

Green Key er turismens internationale miljømærke. Hotel Brandan er fra begyndelsen bygget med Green Keys kriterier som tjekliste.

”Kunden er og bliver mere bevidst om at købe grønt og miljøvenligt. Derfor har det stor betydning for os at dette miljømærke,” siger Pætur Trónd Thomsen, hoteldirektør hos Smyril Line.

Hotel Brandan er et demonstrationsprojekt for bæredygtige løsninger og er indrettet med indragelse af færøsk kultur, arkitektur, historie og produkter. Men Smyril Line vil også byde gæsterne et bæredygtigt ophold i et bæredygtigt miljø.

”Dette er alt lykkedes for os,” siger Pætur Trónd Thomsen.

På hotellet gøres meget for at minimere spild af mad, energi og vand og finde løsninger, så brugen af plastik begrænses til minimum.

Samtidig er hotellet med til at skubbe til den bæredygtige udvikling på Færøerne ved at stille grønne krav til levenrandører. Fx serveres der færøsk vand i stedet for kildevand, engangsmateriale er valgt fra, sæben på værelset er miljøvenlig, nøglekortene er af bambus og på parkeringspladen er fire ladepladser til elbiler.

”Derudover støtter vi miljøvenlige og bæredygtige initiativer,” siger han.